2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Makovec s jablkovou polevou

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 2 hrnky
cukr mletý 1 hrnek
prášek do pečiva 1 sáček
mléko 1 hrnek
olej 1/4 hrnku
Zobrazit všechny ingredience

jablková poleva

Název Množství a jednotka
jablka 500 gramů
studená voda 3 - 4 dl
cukr 2 lžíce
vanilkový pudink 1 sáček
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Vše promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a rozetřeme. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě.
Upečený vychladlý makovec polijeme jablkovým pudinkem.
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, podlijeme vodou a necháme je rozvařit.. Přidáme 2 lžíce cukru. V 1 dl vody si rozmícháme vanilkový pudink a přilijeme k jablíčkům, povaříme a nalijeme na vychladlý makovec. Necháme ztuhnout.


Další fotografie
 


RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská polévka s celerem

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nastrouhaný celer a mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře Pad Thai (Phat Thai) s tamarindem

Postup: Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a odložíme stranou. Kuřecí... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...